Az áprilisi újhold segít kitakarítani a teremtéshez

Az újhold április 8-án érkezik, ezúttal csodás teljes napfogyatkozás is egyben.

A Hold a tudatalatti részünket szimbolizálja, a belső rejtett érzelmi tartalmakat, melyekre nem vagyunk tudatosak még magunkkal kapcsolatban. A Nap a világban való megnyilvánulásunkat szimbolizálja. A teljes napfogyatkozás idején a Hold teljesen kitakarja a Napot és ilyenkor csak egy fénygyűrűt látunk körülötte.

A céljainkkal és teremtésünkkel kapcsolatos tudattalan részünk kerülhet most megvilágításba.

Nagy változást hoz ez az újhold és erővel tölt fel minket, hogy új irányt vehessünk. Nagy intenzitású energiákat érzékelhetünk, ami kiválthat belőlünk nyugtalanságot és türelmetlenséget is. Ne feledd, hogy még retrográdban van a Merkúr, szóval picit még fogd vissza a lovakat ha már robognál előre. Annak is eljön az ideje hamarosan.

Fontos lenne most, hogy nyitottak maradjunk arra, hogy ez a napfogyatkozásos újhold mit hoz ezúttal felszínre számunkra. Olyan tudatalatti mintáink, gondolataink és érzéseink köszönhetnek most ránk, amik hatással lehetnek a választásainkra, és a teremtő képességünkre. Megmutathatja mihez/kihez ragaszkodunk. Esetleg emberekhez, helyekhez, körülményekhez, gondolatokhoz, félelmekhez, ideákhoz, vagy identitásunkhoz? Érezheted ezekben a napokban, hogy már nincs helye a kifogásoknak és különböző „magyarázatoknak”, amikkel szédítjük magunkat az életünkkel kapcsolatban. Mintha nyomás sürgetne minket arra, hogy bátran szembenézzünk a saját valóságunkkal és izgatottá váljunk a változásokat illetően.

Elvárások

Ha vannak elvárásaid, akkor azokat most érdemes elengedni, mert pont az elvárásaidon keresztül igyekszel irányítani az eseményeket. Ha elvárást támasztok, akkor irányítani akarok és képtelen vagyok befogadni azt, ami érkezik számomra. Érdemes most kicsit rugalmasabbnak lenni, nem csak a gondolatainkat illetően, hanem a hétköznapi történésekkel és az időbeosztásunkkal kapcsolatban is. Ha valami vonz, akkor annak most érdemes engedni és cselekedni érte.

Célok

Amikor a céljaidat vizsgálod és azt, hogy hogyan fejlődhetnél annak érdekében, hogy azokat mielőbb elérhesd, ahhoz ezúttal is vannak támpontok, amik segíthetnek a belső munkában. Például ha belül harcolsz önmagaddal vagy a szíved és az eszed mást diktálnak. Figyeld meg, hogy hogyan harcolsz önmagaddal! Lehet, hogy tudatosan vagy tudattalanul harcolsz magadban olyan részeiddel, amik akadályoznak, ezért azon vagy, hogy felülkerekedj akadályokon vagy akár azon, hogy kételkedsz önmagadban.

Nagyon akarásnak nyögés….

Gyakran hallom azoktól az új ügyfelektől, akik hozzám fordulnak, hogy: „Évek óta keményen dolgozok magamon, de ki vagyok merülve, nincs elég eredmény, elfogyott a lendület, a kitartás, a motiváció.” Na ez a pár gondolat most nekik szól elsősorban, de persze mindenki másnak is hasznos lehetőség. Itt az idő, hogy érzésből menj és figyeld, hogy hogyan tudsz összhangba kerülni olyan támogató energiával, ami segít felülkerekedni a nehézségeken ahelyett, hogy állandóan harcolj. Az élet tud könnyed is lenni. Ha úgy érzed, hogy minden egyes nap harcolnod kell energiákkal, hogy víz fölött maradj, akkor ideje letenni a kardodat és feltenni magadnak a kérdést, hogy hogyan tudnál összhangba kerülni olyan minőségekkel, amik emelnek!

Az olyan viselkedések, mint például a panaszkodás, a szarkazmus, a pletyka, az ítélkezés, mind csökkentik a rezgésedet és ellenállásban vannak azzal az élettel, amit építeni akarsz magadnak. Most van itt az idő ezeket észrevenni, ha vannak ilyen viselkedés mintáid, megérteni őket és átalakítani őket. Most megmutatkozhatnak olyan szabotáló viselkedéseid, amikből most tanulhatsz.

Félelmek

Kiváló alkalom ez most arra, hogy szembenézz a félelmeiddel, ha vannak a lelked küldetésével kapcsolatban. Lehet, hogy belül tudod már, hogy mi a lelked ösvénye, de bátorság kell ahhoz, hogy összhangba kerüljünk ezzel az ösvénnyel. Talán még kockázatokat is kell vállalnod, vagy hitből cselekedni, hogy létrehozd azt az életet, amire születtél.

Most érdemes ránézni arra, hogy milyen félelmeid vannak azokkal döntésekkel kapcsolatban, amik végre segítenének az életed ösvényével összhangba kerülni! Harcolsz ezek ellen önmagadban, vagy képes vagy együttérzéssel fordulni feléjük? Nem kell, hogy a félelmek irányítsanak. Először is csak vedd tudomásul, hogy ott vannak benned ahelyett, hogy harcolnál ellenük és tagadnád őket. Hallgasd meg ezeket a félelmeket önmagadban. Mit szeretnének mondani neked? Amikor megérted a félelmeidet, máris hatalmukat vesztik feletted. Most szembenézhetsz velük!

Tudd, hogy a lelkednek van célja, ezért légy nyitott arra, hogy megtaláld mi az! Ha megtaláltad, akkor pedig légy hajlandó arra, hogy az életed aköré épüljön és legyen az a prioritásod. Emlékezz arra, hogy amikor összhangba kerülsz a céljaiddal és önazonos rezgéseddel, az nem csak számodra, de a világ számára is hozzájárulás.

Nézz bele a visszapillantó tükörbe!

Fontos infó, hogy bár a célunkra fókuszálunk, sajnos időnként a múlt is bekacsint az ajtón, ha van feldolgozatlan traumánk, beragadt érzés, gondolat és ha ezek korlátozzák az előrehaladásodat, akkor most megmutatkozhatnak számodra. Hajlamosak vagyunk arra, hogy azt feltételezzük, hogy a múlt ismételni fogja önmagát, ami viszont visszatart minket abból a célból, hogy elkerülhessünk jövőbeli fájdalmakat. Emiatt gyakran nem vállalunk kockázatot és kapaszkodunk a biztonságba.

Gyakorlati tipp

Érdemes most egy kis nyugalmas énidőt teremteni magadnak egy kis meditációra, reflektálásra. Többlet energia áll rendelkezésünkre most az újhold idején, amiből csodásan lehet töltekezni és üzeneteket csatornázni magunknak. Érezheted most, hogy valami érkezik számodra, bár még nem tudod mi az. Az alábbi kérdések segíthetnek moar bontogatni önmagadat:

  • Vannak olyan viselkedésmintáid, hiedelmeid, szokásaid, amik ellentétesek a fejlődéseddel és a vágyaiddal?
  • Vannak olyan részeid, amik a túlélésért küzdenek vagy esetleg a figyelemért másoktól?
  • Vannak olyan régi mintáid amik jelenleg az utadban állnak?
  • A múltad bármilyen módon korlátoz? Irányít téged vagy a döntéseidet?
  • Korlátozod magadat múltbéli tapasztalatok miatt? A félelmed a főnök és szabotálja a vágyaidat még mielőtt lelkesedni tudnál velük kapcsolatban?
  • Milyen korlátokat és szabályokat állítottál magadnak, amik akadályoznak?
  • Mi követeli most a változást az életedben? Milyen tiszta üzenetek érkeznek számodra? Tiszteletben tartod őket?

Ha feszültséget érzel a testedben, bátran mozogj, sokat fog segíteni! Ha feloldod a stagnáló energiákat azzal felszabadítod magadat és kinyitod a benned rejlő potenciált. A benned szabadon áramló energiával könnyebben tudsz kapcsolódni a napfogyatkozás energiájával és magadba szívni azt. Ez könnyítheti az átalakulásodat és a szándékaid megfogalmazását.

Most múltbéli eseményeket is újra feldolgozhatunk ha szükséges, hogy végre elengedhessük őket. Fény derülhet arra, hogy mi tart vissza abban, hogy a fejlődésed következő szintjére léphess. Megláthatod, hogy mitől kell már elszakadnod és hova kell fókuszálnod helyette.

Tudd mit akarsz, milyen jövőképet akarsz valóra váltani így tuti nem maradsz le róla és nyitott leszel az azonnali cselekvésre amint lehetőséged adódik rá, mert tudni fogod, hogy az összhangban van az elképzeléseiddel! Tudod! Ha valami nem egyértelmű igen, akkor az nem! Lehet, hogy most nem olyan egyszerű meghatároznod, hogy mit akarsz pontosan, de ez most rendben is van így. Lehet, hogy egy kis időre van még szükséged, hogy letisztázódjanak benned a dolgok. Erre van a Merkúr retrográd időszaka.

Erőt s erényt!