Az áprilisi telihold leleplezi a belső igazságunkat

Április 23-án telihold világítja meg az éjszakát és a tudatalattinkban megbújó igazságokra is fényt derít. Leleplez, tisztít és gyógyít.

Mostanában érezheted azt, hogy túl sok minden történik egyszerre, éppen ezért most nem érdemes tovább bővítened a tennivaló listádat. Ilyenkor van a legnagyobb igényünk az öngondoskodásra. És ez alatt most nem feltétlen a habfürdőt vagy masszázst értem, bár ezek is szuper dolgok. De ilyenkor valójában azzal segítesz magadnak a legjobban, ha az érzelmeidről és lelkedről gondoskodsz és ezekre időt szánsz.

Ellenállás a változásnak

A félelmeink mozgósulnak és olyan tudat alatti vágyaink okozhatnak meglepetést, amiket eddig nem imertünk el magunkak sem. Lehetőségünk adódhat szembenézni belső démonokkal, szokásokkal, reakciókkal. Olyan kényelmetlen igazságok törhetnek felszínre belőlünk, amik eddig a tudatalattinkban léteztek csak, és ezek az igazságok és felismerések fogják megvilágítani számunkra az utat előre.

Kétirányú hatás

Furcsa kettőség veheti úrrá magát rajtunk. Egyik oldalról a késztetés arra, hogy az életünkben a stabilitást és az ismerősség érzését valamint a kényelmet fenntartsuk. Másik oldalról ezzel szemben az, hogy érezzük azt az evolúciós szükséget is, hogy változzunk tovább, növekedjünk fejlődjünk és átalakuljunk.

A pénzügyek, erőforrások, vagyoni javak is témák lehetnek mostanában. Keressük az egyensúlyt abban, hogy hogyan számítunk magunkra és a saját erőforrásainkra a hétköznapokban, illetve másokra és az ő erőforrásaikra. Értékek kerülhetnek terítékre és szexuális problémák, összefonódás és határok összemosása a szerepekben az emberi kapcsolatainkban.

A kihívás

A komplex helyzetek és érzelmek kezelése lesz most kihívás egyeseknek és hogy sikerüljön navigálnunk az érzelmi intenzitás közben az életünket és kíméletlenül őszinték tudjunk lenni magunkkal és másokkal is. Titkok, hatalmi játszmák, manipuláció is megjelenhet most a kapcsolatokban az erőviszonyok rendeződése közben. Elnyomott szükségletek, és érzések, el nem ismert vágyak, feldolgozatlan fájdalmak – ezek mind irányítják a döntéseinket, választásainkat és viselkedésünket.

Mintha a vihar előtti csendet tapasztalnánk először, és ez az állapot jelzi a transzformáció, a lelki, érzelmi és pszichológiai érési folyamatban az átalakulás közeledtét, ami hirtelen viszonylag rövid idő alatt történik most meg. Legmélyebb félelmeink és legvalódibb vágyaink, feldolgozatlan fájdalmak, ki nem fejezett talentumaink – minden IS, ami a tudatalattinkba volt rejtve eddig, most felszínre törhet.

Ideje elengedni

Ha kapaszkodunk abba amink van, ha görcsösen szorítjuk ezeket a dolgokat/embereket/helyzeteket, mert éreznünk kell, hogy irányíthatunk az mind jelzés arra, hogy nehezünkre esik megadni magunkat és átengedni ezt az irányítást. Ideje elengedésbe kerülni és bízni abban, hogy ami a miénk az megmarad és megtanulni, hogy elengedjünk a dolgokat amikor már itt van az ideje.

Elengedni többek között olyan vágyakat is, amik már nem hűek hozzánk, csak egóból ragaszkodunk hozzájuk, olyan vágyakhoz amik már nem valódiak, amik nincsenek összhangban a lelkünkkel.

A gyász megélése rendkívül fontos momentum most, hiszen meg kell gyászolni azt, amit elengedünk. Nem lehet érzelmek nélkül túllépni dolgokon, csak úgy átlépni dolgokon. Az elválás, a leválás fájdalmas. Szomorúsággal és esetleg kiábrándultsággal is jár. Ideje elengedni régi álmokat, elvárásokat, lehetőségeket, ezzel teret teremteni új vágyaknak, hogy megszülethessenek.

Irányvesztettség

Ha most nem tudod hogyan cselekedj, milyen irányba menj, mit tegyél, hogy viselkedj, merre mozdulj az most teljesen rendben van. Néha egyszerűen csak nincs mit tenni, csak várni. Április 25-ig amúgy is Merkúr retrográd van. Tanulhatjuk most azt, hogy hogyan tudjuk kényelmesen érezni magunkat a mozdulatlanságban, az ürességben, a nem tudásban. Még mindig befelé figyelünk!

Más szemmel tekinthetünk most régi fájdalmas emlékekre. Gyógyíthatjuk a lelki sebeinket. Ez különösen a kapcsolatainkat érintő régi emlékekhez és eseményekhez kötődik, ahhoz hogy mennyire szeretjük magunkat és mennyire tartjuk magunkat értékesnek. Ezek szűrőjén keresztül pedig az is felmerülhet, hogy mennyire vagyunk képesek befogadni dolgokat és bőséget, valamint örömöt teremteni az életünkben.

Gyakorlati tipp

Fontos lenne most kiegyensúlyozni a jelenlegi enerigákat. Ehhez tud segíteni, ha éljük a kreativitásunkat, ha foglalkozunk olyan dolgokkal, amiktől érezzük, hogy élünk, ami támogatja a vitalitásunkat, ami örömöt okoz, ami segít megnyitni a szívünket és önazonosan kifejezni magunkat.

  • MOST menj a felszín alá, nézz a felszínes dolgok mögé! Nézz az azonnali érzelmi reakciók mögé!
  • Mi van mögötte és mi váltja ki?
  • Hogyan függ össze ez korábbi múltbéli tapasztalattal?
  • Milyen érzést nem engedsz meg magadnak, hogy érezd?
  • Milyen szokássá vált megküzdési és túlélési technikákat alkalmazunk a gyerekkorunk óta? – ezeket most felismerhetjük, megérhetjük és átalakíthathatjuk.

A gyógyulásnak és érzelmi megélésnek rendkívül fontos, hogy szomatikusnak kell lennie, azaz a testen keresztül kell kifejeződnie, nem elég csak intellektuális szinten a megértés. Az érzelmi energiának át kell mennie a testen és felszabadulnia a testen keresztül.

Itt az idő elengedni valamit, hogy a fejlődés léphessen a helyébe!